Podcast O těhotnění 13: Tvrdohlavost a zázraky – Jana Dell-Plotnárková

Jana má dnes dvě děti, 16 a 11 let. Od 23 let byla připravovaná na to, že žádné děti mít nemůže. Odmítla si to ale připustit jako fakt a našla si svou vlastní cestu od neplodnosti k zázraku.

13. díl podcastu s Janou Dell-Plotnárkovou na Spotify, Apple Podcasts a Youtube

Od diagnózy neplodnosti k vlastní cestě

Jana se v 21 letech seznámila se svým budoucím mužem a oba měli jasnou představu, že chtějí mít děti. V té době ale Jana potřebovala čas. V 23 letech jí gynekolog suše oznámil, že nemá počítat, že někdy otěhotní. Nemenstruovala, trpěla gynekologickými záněty a chronickým únavovým syndromem. Jana však odmítla tuto zprávu přijmout jako fakt.

Podcast O tehotneni 13 Tvrdohlavost a zazraky – Jana Dell-Plotnarkova s Klarou Domlatilovou

První kroky ke změně

O pár let později Jana začala uvažovat o dítěti. Vysadila hormonální antikoncepci, kterou užívala deset let, ale stále neměla menstruaci a neprodukovala progesteron. Zároveň se jako zdravotní sestra začala zajímat o zdravou stravu a rozhodla se pro studium výživy. Díky tomu, že žila v té době v zahraničí, dostala se do kontaktu s předními odborníky na neplodnost, naturopatii a výživu, od kterých se rozhodla načerpat maximum.

Holistický přístup k léčbě

Jana změnila od základů svůj jídelníček, ale začala se zabývat také psychickými příčinami své neplodnosti. Absolvovala množství terapií, včetně konstelací a kineziologie, a postupně po dvou letech se jí podařilo neplánovaně otěhotnět. I když její hladiny progesteronu nenaznačovaly, že by těhotenství mohlo být úspěšné, Jana opět neustoupila. Díky své víře a odhodlání nakonec porodila zdravou holčičku.

Náročná cesta psychickým uzdravováním

Janin příběh není jen o fyzickém zdraví, ale také o hlubokém psychickém uzdravení. Podívaly jsme se v rozhovoru zpětně na její dětství a psychické bloky, které musela překonat. Byla trestána za své emoce, zažila zblízka několik úmrtí v nejbližší rodině, partnerskou krizi mezi rodiči i jejich rozchod. Prošla tlakem na výkon a nepřijetím ze strany otce. Díky mnohým terapiím se jí podařilo změnit dynamiku celé rodiny a smířit se s otcem ještě před narozením dcery.

Jana jako mistr propojení zdraví a psychiky

Jana dnes mistrně propojuje výživu a psychiku. Sice se zabývá především výživou, ale má také své „čarodějné já“, které nabízí pohled na zdravotní stav očima duše. V podcastu jsme si povídaly také o tom, jak je v České republice toto téma stále tabuizované, a jak je důležité se otevřít novým přístupům ke zdraví.

Jana je důkazem toho, že víra, odhodlání a holistický přístup k zdraví mohou přinést doslova zázraky.

Jana je GAPS terapeutka a její práci můžete najít na https://www.janadellplotnarkova.cz/

Díky, že nás posloucháte.

Chcete-li dostávat mailem zprávy o každé další epizodě podcastu O těhotnění, ⁠zapište se zde⁠.

Autorka podcastu, Klára Domlátilová, je průvodkyní na cestě k dítěti a arteterapeutka. Registrujte se zdarma k ní do kurzu ⁠⁠Netlač řeku, teče sama⁠⁠, který vám pomůže zůstat nad vodou i v rozbouřené řece netěhotnění.

Klára Domlátilová
je průvodkyně na cestě k dítěti, arteterapeutka a po deseti letech snažení také máma. Celý její příběh si přečtěte zde.